LåganBygg Program för byggnader med mycket låg energianvändning

Anmäl dig till årets första kunskapslunch i E2B2 med temat Effektiva byggnader med låga värmeförluster och effektbehov

Värmeförlusttal är en enkel indikator på en byggnads värmebehov och som också kan säkra ett lågt effektbehov. Men begreppet är inte allmänt välkänt. På E2B2s kommande digitala Kunskapslunch den 9 februari kl. 12-13 får du veta mer om värmeförlusttal och hur det kan användas! 

Medverkar gör:

  • Eje Sandberg, Forum för Energieffektivt Byggande, samt projektledare för E2B2-projektet ”Metoder och användning av värmeförlusttal i praktiken – LFM30”, som kommer att reda ut begreppen men också nyttan med detta, samt ge tips och länkar till de stöd och hjälpmedel som E2B2-projektet har resulterat i.
  • Helena Bülow Hübe, FOJAB, som berättar om värmeförlusttal utifrån sin erfarenhet som energisamordnare
  • Björn Berggren, Sveriges Allmännytta, som kommer att lyfta Sveriges Allmännyttas Klimatinitiativ där man använder effektmätetal för att minska behovet av den allra smutsigaste energin! Hur gör man det och vilka likheter finns med värmeförlusttal?

Moderator för webbinariet är Åsa Wahlström, affärsområdeschef Byggd miljö, CIT Renergy och adjungerad professor Lunds Tekniska Högskola. Åsa har bland annat lett ett uppdrag för Energimyndigheten att undersöka olika kompletterande krav till byggreglerna, som utgår från byggnadens använda energi, varav ett var just värmeförlusttal.

Missa inte en riktigt spännande, lärorik och intressant kunskapslunch!

För mer information, program och anmälan, se här https://www.e2b2.se/aktuellt/kalendarium/240209-e2b2-kunskapslunch/

Webbinariet vänder oss till dig som är fastighetsförvaltare, byggherre, entreprenadföretag, arkitekt, konsult och forskare.

Kalendarium